Stadslab 4
Op dinsdag 25 juli 2017 wordt een vierde Stadslab georganiseerd. Oostendenaars kunnen er verder meedenken over de 22 projecten die naar voor kwamen tijdens de eerste drie Stadslabs.

De stadslabs zijn interactieve sessies naar aanleiding van de Kom Uit Je Schelp-enquête. Tijdens de eerste drie sessies in juni en juli was iedereen welkom om samen met andere Oostendenaars na te denken over de resultaten van de enquête. Na deze Stadslabs werd een lijst opgemaakt van 22 lange termijnprojecten die leven bij de Oostendenaars. Deze werden geselecteerd op basis van financiële haalbaarheid, juridische haalbaarheid, praktische haalbaarheid en de mate van regiemogelijkheden door de stad. Je vindt de volledige lijst onderaan dit bericht.

Om deze projecten verder uit te werken, wordt een vierde en laatste Stadslab georganiseerd op dinsdag 25 juli 2017 van 18.00 tot 20.00 uur in AZ Sint Jan campus Henri Serruys, Kaïrostraat 84 in Oostende.

Vooraf kan je je inschrijven voor het thema dat je het meeste ligt. Er wordt een introductie gegeven door Belgisch politicoloog Carl Devos, die het participatietraject Kom uit je Schelp al van bij de start begeleidt. Hij is hoogleraar aan de faculteit politieke en sociale wetenschappen van de Universiteit Gent en hoofdredacteur van het maandblad Samenleving en Politiek. Hij is regelmatig te gast in politieke debat- en actualiteitsprogramma's op de Vlaamse radio en televisie.

Daarna gaan we samen aan de slag met de projecten aan de hand van projectfiches. Er wordt een broodjesmaaltijd aangeboden.

In het najaar kunnen alle burgers dan stemmen op het project dat hen het meeste aanspreekt. 

Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan in via het formulier.