Feedback
Jullie reageerden massaal op de enquête en maakten gretig gebruik van het suggestievak op de laatste pagina van de vragenlijst. De verwerking van de input nam heel wat tijd in beslag, maar de eindstreep komt steeds dichterbij.


Uit de schriftelijk enquêtes kwamen liefst 8.550 reacties. De online versie leverde nog eens zo’n 3.000 reacties op.

Er kwamen tal van interessante suggesties naar boven, zoveel is duidelijk! Uit de bevraging blijkt evenwel ook dat de stad met enkele duidelijke problemen kampt die dringend een aanpak vragen. Bij de verwerking maakten we een onderscheid tussen signaalkaarten, algemene opmerkingen en ideeën.

Signaalkaarten omvatten alle input die vrij snel kan worden opgelost zoals bijvoorbeeld meldingen van een losliggend riooldeksel of een boom die dringend moet worden gesnoeid. De vele opmerkingen en ideeën worden meegenomen naar de stadslabs (in juni en juli) en moeten uiteindelijk resulteren in een vijftiental concrete projecten waarover alle stadsgenoten in oktober zullen kunnen stemmen tijdens een referendum. Van de projecten met de meeste stemmen wordt dan prioritair werk gemaakt.

In de aanloop naar het referendum, nodigt het Stadsbestuur je alvast uit op een van de drie stadslabs die in juni en juli zullen plaatsvinden. Per stadslab komen enkele thema’s aan bod, komt er een centrale gast langs en proberen we samen jullie ideeën te smeden tot concrete plannen.

Zoals je misschien al had gezien, werd intussen gestart met feedback op de ideeën op het ideeënplatform. Je kan er ook nog steeds terecht om nieuwe ideeën of opmerkingen. En merk je een klein concreet probleem op? Stuur ons dan gerust een signaalkaart!

Het KUJS-team